-
دوشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۳۶ ق.ظ
-
۶۱۸
قهوه در بسیاری از کشورها به عنوان دومین نوشیدنی محبوب شناخته می شود و نقش بسیار مهمی را در بهبود سلامتی ایفا میکند.
نوشیدن قهوه باعث بهبود عملکرد مغز شده و کافئین موجود در آن به هوشیاری و رفع خستگی کمک می نماید.
همانطور که مصرف قهوه فواید زیادی را برای بدن به دنبال دارد زیاده روی در مصرف آن می تواند بدن را با عوارض جدی روبرو کند.
در زیر به فواید و مضرات مصرف قهوه اشاره می کنیم
فواید مصرف قهوه
پیشگیری از سرطان و آسیب های کبدی
دانه های قهوه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد همچنین به دلیل وجود فنولیک در قهوه ، میتوان گفت منبع خوبی برای جلوگیری از سرطان میباشد ، همچنین مصرف قهوه رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد.
یکی دیگر از فواید مصرف قهوه این می باشد که باعث درمان مشکلات کبدی می گردد و خطر ابتلا به هپاتیت c را کاهش می دهد.
افزایش قدرت باروری
قهوه باعث افزایش حجم اسپرم شده و تاثیر بسیار زیادی در قدرت باروری دارد. افرادی که قهوه مصرف میکنند اسپرم آنها از آسیب های سلولی کمتری برخوردار است.
استفاده از قهوه باعث درمان اختلالات نعوظ شده و همچنین باروری را تقویت می نماید.
افزایش انرژی
کافئین موجود در قهوه به افزایش انرژی بدن کمک می نماید به این صورت که با مصرف قهوه کافئین از طریق خون به مغز می رسد و باعث کاهش ترشح هورمون آدنوزین میشود و به این ترتیب احساس خستگی و خواب آلودگی را رفع می نماید.
درمان بیماری های قلبی
مصرف قهوه خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را تا حدود ۲۰ درصد کاهش می دهد. مصرف قهوه باعث کاهش التهابات بدن شده و قلب را در برابر آسیب های شریانی محافظت می نماید.
همچنین از آنجایی که مصرف قهوه باعث کاهش فشار خون میشود خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد.
کاهش وزن
کافئین موجود در قهوه به عنوان یکی از مواد طبیعی چربی سوز شناخته می شود. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که مصرف قهوه سرعت سوخت و ساز بدن را ۱۱ درصد بالا میبرد و در نتیجه می تواند منجر به کاهش وزن شود.
پیشگیری از دیابت
مصرف قهوه باعث افزایش میزان انسولین در خون شده و به پیشگیری و درمان بیماری دیابت کمک مینماید. تحقیقات نشان می دهد که افرادی که قهوه مصرف می کنند نسبت به دیگر افراد کمتر دچار دیابت می گردند.
مضرات مصرف قهوه
تکرر ادرار
زیاده روی در مصرف قهوه به خصوص در افراد مسن می توانند منجر به تکرر ادرار و حتی در بعضی از مواقع بی اختیاری ادرار شود. مصرف زیاد قهوه در کودکان نیز میتواند منجر به شب ادراری شود.
افزایش خطر سقط جنین
کافئین موجود در قهوه برای زنان باردار توصیه نمی گردد و خطر سقط جنین را افزایش میدهد. همچنین یکی دیگر از عوارض مصرف قهوه در طول دوران بارداری این است که خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد
پوکی استخوان
مصرف زیاد قهوه باعث کاهش جذب کلسیم در بدن شده و در نتیجه میتواند منجر به پوکی استخوان شود.
همچنین زیاده روی در مصرف قهوه باعث می شود که کلسیم موجود در بدن از طریق ادرار دفع گردد و خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان را افزایش میدهد.
افزایش ابتلا به بیماری های گوارشی
مصرف زیاد قهوه باعث افزایش ترشح اسید معده می گردد و در نتیجه منجر به اسیدی شدن معده می گردد. مصرف قهوه دیواره معده را ضعیف کرده و معده را در برابر باکتری های مضر آسیب پذیر می نماید.
مصرف زیاد قهوه برای افرادی که به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستند مناسب نمی باشد.